Trafikte Yüzde 100 Yaşam Projesi Çalıştayı Düzenlendi

Trafikte Haklarım Derneği tarafından Karayolu Güvenliği - Trafikte %100 Yaşam Projesi Karayolu Güvenliğinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Gücü başlıklı bir çalıştay düzenlendi.

"Trafikte %100 Yaşam Projesi" Çalıştayı İle Karayolu Güvenliğinde STK'ların Gücü

11 Aralık 2019 tarihinde İstanbul - Taksim Divan Oteli'nde düzenlenen "Trafikte %100 Yaşam Projesi" kapsamındaki çalıştay, Karayolu Güvenliği'nde Sivil Toplum Kuruluşlarının önemli bir platformda buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Çalıştayın açılışında, Trafikte %100 Yaşam Projesi Takım Lideri Dr. Adnan Rahman, projenin amacını ve hedeflerini katılımcılara aktardı. Ardından, Trafikte %100 Yaşam Projesi Takım Lideri Yardımcısı Sevinç Yaman, Karayolu Güvenliğinde Savunuculuğun Önemi ve STK’ların Desteği konusunda bilgi verdi.

Yaklaşık 40 örgütten 55 temsilcinin katıldığı çalıştayda, karayolu güvenliği konusunda iletişim ve savunuculuk kapasitesinin geliştirilmesi hedeflendi. Proje, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) desteğiyle Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. 

Çalıştayın ilk oturumunda, Kamu & STK İş birlikleri ele alındı ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ebru Demirci moderatörlüğünde, Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği & Kamu İş birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Suat Sarı ve Trafikte Haklarım Derneği Başkanı Yasemin Usta konuşmalarını gerçekleştirdi.

İkinci oturumda, STK & Özel Sektör İş birlikleri konuşuldu ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gültekin Altuntaş moderatörlüğünde, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Altunay konuşmasını gerçekleştirdi.

Üçüncü oturumda, STK’lar arasındaki iş birliği ve geliştirilmesinin önemi konuşuldu ve Trafikte %100 Yaşam Projesi Takım Lideri Yardımcısı Sevinç Yaman moderatörlüğünde, Bisikletliler Derneği Murat Suyabatmaz ve İstanbul Bisiklet Meclisi Avcılar Anka Bisiklet Kulübü Derneği Murat Pekeser konuşmalarını gerçekleştirdi.

Dördüncü oturumda, STK'ların Gelir Modelleri ve yeterince kaynak geliştirebiliyor mu? konusu işlendi ve STK Kaynak & Kapasite Geliştirme Danışmanı Hülya Bozkurt Doğan moderatörlüğünde, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND ) İcra Kurulu Üyesi İbrahim H. Divitçi ve Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş konuşmalarını gerçekleştirdi.

Beşinci ve son oturumda, Karayolu güvenliği alanında çalışan STK'ların mevcut durum analizi yapıldı ve Trafikte Haklarım Derneği Kurucusu, Trafikte %100 Yaşam Projesi İletişim Uzmanı Yasemin Usta moderatörlüğünde, Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Genel Sekreteri Gazeteci Ahmet Kaplan, Alanya Trafik Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Toksöz, Yaya Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kübra Alagöz, İlke Sivil Motorize Arama Kurtarma Derneği (İSMAK) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılıç konuşmalarını gerçekleştirdi.

Çalıştayda ayrıca Hürriyet Gazetesi Yazarı, Sanatçı, Haçiko Kurucu Başkanı, Ömür GEDİK, Hayvan Hakları Savunuculuğu ve STK'larda Savunuculukta Basının Gücü ve Önemini anlattı.

Çalıştay sonunda, Trafikte Haklarım Derneği Kurucusu Yasemin Usta'ya, Alanya Trafik Eğitim Derneği Başkanı Bilge Toksöz tarafından bir anı plaketi takdim edildi.

Bu kapsamlı çalıştay, karayolu güvenliği konusunda faaliyet gösteren STK'ları bir araya getirerek iş birliği ve dayanışma platformu oluşturmayı hedeflemekte ve trafik güvenliği konusundaki farkındalığı artırmak amacını gütmektedir.

 

https://www.turkiyehaberajansi.com/trafikte-yuzde-100-yasam-projesi-calistayi-duzenlendi/116470/

 

 

Haberdar Olmak için